Aimen Horch en Dieter Van Besien lijsttrekkers voor Groen in Vlaams-Brabant

19 December 2023

Aimen Horch en Dieter Van Besien lijsttrekkers voor Groen in Vlaams-Brabant

"Eerlijk klimaatbeleid, goeie betaalbare zorg voor iedereen en eerlijke kansen: dat wordt wat ons betreft de inzet van de aankomende verkiezingen."

De 27-jarige Aimen Horch en ervaren Kamerlid Dieter Van Besien voeren in Vlaams-Brabant de Groene kieslijsten aan voor de Vlaamse en federale verkiezingen in juni volgend jaar. Daarmee kozen de leden voor een sterke mix van ervaring en vernieuwing om voor te stellen aan de kiezer. 'Eerlijk klimaatbeleid, goeie betaalbare zorg voor iedereen en eerlijke kansen: dat wordt wat ons betreft de inzet van de aankomende verkiezingen. We zijn er klaar voor om met dit sterk en divers team de campagne aan te gaan en de kiezer daarvan te overtuigen', klinkt het bij de kersverse lijsttrekkers.

De jonge Horch werd aangeduid als lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. 'Eerlijk klimaatbeleid, dat is vooral belangrijk voor de jongeren vandaag en de generaties na hen. Het gaat om hún toekomst. Ik ben vastberaden om de stem van jongeren veel luider te laten klinken, zowel tijdens de campagne, als in het parlement.' De strijd voor jongeren en eerlijk klimaatbeleid gaan voor Horch hand in hand met gelijke rechten en eerlijke kansen voor iedereen. De jonge Vilvoordenaar met Algerijnse roots kent namelijk als geen ander de de obstakels waar veel jonge Belgen met een migratieachtergrond op botsen.

Van Besien, expert financiën en begroting bij Groen, maakt zich als federaal lijsttrekker op voor een tweede termijn in de Kamer. 'Een rechtvaardig inkomen voor iedereen, en multinationals en extreemrijken eerlijk laten bijdragen: dat zijn de fundamenten van een eerlijke samenleving. Om daar werk van te maken is er een sterke progressieve stem nodig in het parlement. Als groene ben ik vastbesloten die te vertolken', klinkt het bij Van Besien.

'Met Aimen sturen we getalenteerd, jong geweld naar het Vlaams Parlement. In combinatie met Dieter als federale lijsttrekker, hebben we de perfecte tandem van ervaring en vernieuwing beet', klinkt het bij Groen-covoorzitters Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout. Ook voor de tweede plaats op beide lijsten kiezen de groenen voor een combinatie van ervaring en vernieuwing. Vlaams gaat de tweede plaats naar huidig Kamerlid Eva Platteau, die de voorbije jaren de focus legde op mensenrechten. Op de derde plaats maakt Bram Peters, schepen in Tervuren, zijn opwachting. Op de federale lijst kreeg Veerle Leroy de tweede plaats toegewezen. Leroy was tot 2018 schepen voor Groen in Beersel en maakt nu dus haar politieke comeback, deze keer op het nationale toneel.