Verenigingen kunnen meer adverteren op informatieborden

14 Augustus 2023

Verenigingen kunnen meer adverteren op informatieborden

Het is een goede zaak dat men het reglement bijstuurt. We drongen hier in het verleden ook al op aan.

Op de laatste gemeenteraad voor de zomervakantie werden er nieuwe afspraken gemaakt over de elektronische infoborden. Deze 7 infoborden verspreid over Diest en deelgemeenten worden door de stad gebruikt om informatie te delen maar ook onze verenigingen maken hier dankbaar gebruik van om hun activiteiten en evenementen aan te kondigen. 

‘Het is een goede zaak dat men het reglement bijstuurt’ zegt Groen-raadslid Miet Dirix. 'We drongen hier in het verleden ook al op aan.’

Tot voor kort konden verenigingen slecht 3x per jaar een aankondiging doen via de borden. 

De verenigingen uit de deelgemeenten mochten ook enkel op het infobord in de deelgemeente zelf een boodschap publiceren en niet in bijvoorbeeld Diest Centrum of een andere deelgemeente. Verenigingen uit Diest Centrum daarentegen konden wel op de infoborden in de deelgemeenten publiceren. Dat was niet logisch.

Groen Diest is dan ook verheugd dat men het reglement nu bijstuurt. Zo wordt het aantal boodschappen dat een vereniging kan laten publiceren verhoogd naar 5.  Verenigingen kunnen voortaan ook kiezen op welke 3 infoborden hun boodschap verschijnt.

‘Voor verenigingen is het belangrijk om een breed publiek aan te spreken’, zegt Miet Dirix. ‘Het bekendmaken van activiteiten en evenementen buiten de eigen deelgemeente kan daar zeker bij helpen”

Op deze locaties vind je de elektronische informatieborden terug:

  • Diest - Schaffensepoort
  • Diest - Leuvensepoort
  • Deurne - Hasseltsebaan
  • Webbekom – Halensebaan
  • Schaffen – St. Hubertusplein
  • Molenstede – Dorpsstraat
  • Kaggevinne – Diestersteenweg