Dierenvoedselbank

25 December 2021

Dierenvoedselbank

Het bestuur ging in op het voorstel van Groen Diest om een dierenvoedselbank op te starten.   

Een huisdier maakt je gelukkig en het is goed voor je gezondheid. Mensen met een huisdier voelen zich meestal gelukkiger en minder eenzaam. Met een troeteldier heb je minder last van hoge bloeddruk en het geeft je lagere cholesterolgehaltes. Een huisdier haalt je uit je sociale isolement en beïnvloedt je stemming op een positieve manier. Een huisdier werkt tegen pijn en eenzaamheid.

In november 2020 stelde Groen Diest aan het stadbestuur voor om een dierenvoedselbank op te starten. Een dierenvoedselbank is er voor mensen die een huisdier hebben en financieel in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen. Het doel is om er voor te zorgen dat de baasjes en hun huisdier(en) samen kunnen blijven door hulp aan te bieden op vlak van voeding en materiaal. Leden van de voedselbank kunnen bv. wekelijks een voedselpakket voor hun huisdier ophalen. Een voedselpakket wordt samengesteld al naargelang van de beschikbaarheid en kan bestaan uit droogvoer, natvoer, snoep, diepvriesvoer of andere extra’s. Voedseldonaties worden eerlijk verdeeld over de honden en katten. Ook materiaal dat versleten is (hals- en leibanden, manden, dekens, kussens, eet- en drinkbakken of kattenbakken), zou in de voedselbank gratis vervangen kunnen worden.

Op termijn kan er ook een samenwerking opgezet worden met dierenartsen, studenten dierenverzorging e.d. met het oog op een goede gezondheid van de huisdieren. Want ook die kosten kunnen hoog oplopen.

Het bestuur ging in op het voorstel van Groen Diest. In december 2021 ging de dierenvoedselbank van start in Diest.

 

Volg de dierenvoedselbank via hun facebookpagina