1 mei-actie voor behoud van zwemwater op de Halve Maan

27 April 2022

1 mei-actie voor behoud van zwemwater op de Halve Maan

Groen pleit voor de aanleg van ecologische zwemvijvers.                      

Op zondag 1 mei gaat het zwembad van de Halve Maan opnieuw open. Om 10.30 uur zal Groen Diest zich aansluiten bij de andere actievoerders aan de ingang van het domein om opnieuw aandacht te vragen voor het behoud van zwemwater in openlucht, in Diest en op andere domeinen in Vlaams-Brabant.

Voor vele Vlaams-Brabanders zorgt helder natuurlijk zwemwater voor de nodige verkoeling op snikhete zomerdagen. Het vormt een betaalbaar alternatief voor wie zich een dure reis naar het buitenland niet kan permitteren.

Groen pleit voor de aanleg van ecologische zwemvijvers in de provinciale domeinen van Vlaams-Brabant. In een ecologische zwemvijver zuiveren planten het water op een natuurlijke manier. Daardoor vraagt het zwembad minder onderhoud en bevat het geen chloor, wat het voor de zwemmers ook een stuk gezonder maakt.

Het aanbod van publieke ecologische zwemvijvers in Europa groeit. Ze zijn erg in trek bij sporters, maar vooral bij toeristen. Volgens Groen zijn ze een investering door de provincie Vlaams-Brabant dan ook dubbel en dik waard.